Una visita a les entranyes de l’orgue de la Catedral

Aquesta Festa Major els solsonins i solsonines tenen l’oportunitat de veure per dins l’orgue de la catedral de Solsona.

En el marc de la campanya de restauració de l’orgue de la catedral de Solsona, s’ofereix la possibilitat d’una experiència excepcional: una visita per les entranyes d’aquest monumental instrument guiada per professionals de Solsona Experience i amb un tast musical.

Heu vist mai un orgue per dins? Sabeu que té tubs de fusta, de més de cinc metres de llargada, amagats al seu interior? Us imagineu més de 3.000 tubs de totes les dimensions i formes? Us agradaria ser al costat de l’organista quan sonin els primers acords?

Entrem en un món de tubs, manxes, mecanismes i secrets d’un gran instrument que amaga molt més del que mostra.
La visita s’inicia contemplant el moble neoclàssic i els tubs de la façana. Seguidament, es puja a la zona de les manxes, manxons i acordió. A continuació els visitants entren a la consola: teclats, pedaler i cadireta i poden fer un tast del so de la cadireta, encara per restaurar.

El següent punt de la ruta és la part més alta de l’orgue, on es guarda un miler de tubs classificats i ordenats esperant el dia de la seva restauració. 
Vist l’orgue, es passa a una sala contigua dels claustres on es descobreix els secrets de l’orgue i on es guarden els tubs de fusta restaurats.

La visita finalitza davant el plafó dels donants i al vestíbul de la Catedral per interpretar l’esquema del conjunt de l’orgue: cadireta, orgue major, ecos i pedaler amb els registres corresponents. S’hi assenyala el pressupost previst per la primera fase, les aportacions fetes i el que manca per pagar d’aquesta fase.

Les visites d’una durada aproximada d’una hora i al preu de 5 euros s’han programat per al Dissabte 5 i diumenge 6 de setembre i el Dissabte 12 i diumenge 13 de setembre. Més informació als webs www.solsonaexperience.com i www.orguesolsona.com
Durada aproximada: una hora

A causa de les mesures sanitàries i de la dificultat d’accessibilitat a alguna de les zones, es limitarà l’aforament a grups d’un màxim de 10 persones, i no es recomana la visita a persones amb mobilitat reduïda. És imprescindible fer la reserva prèvia.

Cal fer la reserva i compra d’entrades en línia al web www.solsonaexperience.com, o bé per telèfon al 663 668 184.

https://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/33967/visita-entranyes-orgue-catedral

Print Friendly, PDF & Email