Solsona estrenarà per Festa Major una visita guiada inèdita a l’interior de l’Orgue de la Catedral

Pràcticament tothom ha sentit les notes d’un orgue interpretar compassos. El seu so omple esglésies i catedrals i és un element referencial a l’imaginari col·lectiu de la música religiosa. Però poca gent ha tingut l’oportunitat de pujar a la sala de manxes per veure on neix l’aire que li dóna so, d’asseure’s a la cadireta davant dels teclats i dels registres que trien quines notes sonaran o de descobrir la sala de tubs i tots els racons d’aquest immens instrument.  

Els matins i tardes dels dissabtes 5 i 12 i els diumenges 6 i 13, coincidint amb el cap de setmana anterior i posterior a la Festa Major de Solsona, s’estrenarà una nova visita guiada que permet descobrir les entranyes de l’interior de l’Orgue de la Catedral de Santa Maria de Solsona, l’últim gran orgue d’escola catalana sense restauració completa de tot el país. 

Amb grups màxims de 10 persones d’aforament i a un preu de 5 euros per persona, la Comissió per la Restauració de l’Orgue i Solsona Experience han volgut sumar forces per oferir una proposta inèdita per Festa Major que permetés entrar a racons on la majoria de públic no ha posat mai els peus. 

La visita, d’una hora de durada, permetrà al públic entendre com funciona en la seva totalitat l’instrument, veure l’estat actual de restauració de l’orgue de Solsona i gaudir des de l’interior d’una interpretació en directe d’un organista. En acabar hi haurà la possibilitat d’apadrinar un tub de l’orgue per contribuir econòmicament a la restauració de l’instrument.

Malgrat que la proposta neixi per Festa Major, Solsona Experience té intenció d’oferir la visita periòdicament per totes aquelles persones que no puguin assistir-hi aquestes dates. Cal advertir que el recorregut no és recomanable per a persones amb mobilitat reduïda i que és obligatori comprar les entrades prèviament a través de la web www.solsonaexperience.com/orgue o bé trucant al 663668184. Per reserves de grups més grans o en altres dates o per qualsevol altre dubte us podeu adreçar al mateix telèfon. 

https://www.lamanyana.cat/cultura/public/article/solsona-estrenara-per-festa-major-una-visita-guiada-inedita-a-linterior-de-lorgue-de-la-catedral/

Print Friendly, PDF & Email