Solsona ‘desconfina’ el procés de restauració del seu orgue

Malgrat l’arribada de la pandèmia del coronavirus, la restauració de l’orgue de la Catedral de Solsona segueix els terminis previstos i ja està a punt de finalitzar la primera fase.

L’orgue de la Catedral de Solsona era l’últim gran orgue històric de Catalunya que quedava per restaurar. L’octubre del 2019 van començar els treballs per procedir a la seva restauració, una mesura que era urgent veient el deteriorament en què es trobava. Enmig d’aquest procés, ha irromput una pandèmia que, com expliquen des de la Comissió de l’Orgue de Solsona, ha “trastocat els plans”,  ja que s’han “suspès” diversos actes previstos dins de la campanya de finançament. No obstant això, els treballs no s’han aturat i en aquests moments, la restauració de l’orgue ja està a punt de finalitzar la seva primera fase, que ha tingut un cost total de 173.565 euros.

Des de la comissió apunten que la segona fase consistirà en la restauració del moble (43.000€), per a la qual esperen comptar amb el finançament de la Generalitat, mentre que la tercera fase, “la més costosa tant a nivell econòmic com tècnic”, consistirà en la rehabilitació de la totalitat de tubs i mecanismes restants i la seva col·locació, així com el muntatge d’un pedaler, del qual en aquests moments l’orgue no disposa, fet que el limita força, musicalment parlant.

Paral·lelament, s’ha impulsat la iniciativa L’orgue vist per dins a fi “d’apropar l’instrument a la ciutadania mitjançant visites guiades” que es faran al setembre. Des de la comissió ja s’ha redactat un protocol per garantir l’ús de l’instrument, així com la seva obertura al públic un cop hagin finalitzat els treballs de restauració.

https://www.lamanyana.cat/detall-noticies/article/solsona-desconfina-el-proces-de-restauracio-del-seu-orgue/

Print Friendly, PDF & Email