Solemne benedicció de l’orgue de la catedral de Solsona

Ahir diumenge dia 4 de juny va tenir lloc, a la catedral de Solsona, la solemne i esperada benedicció de l’orgue.

Va ser un bonic i emotiu acte litúrgic i musical presidit pel bisbe Francesc Conesa, acompanyat per Mn. Lluís Grifell, Degà de la catedral i president de la comissió de l’orgue, i Mn. Lluís Prat, delegat de Litúrgia.

Va començar amb un cant d’entrada a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona i una presentació a càrrec del Sr. Ramon Segués i la Sra. Montse Mas, membres de la comissió.

Llavors va arribar el moment de les invocacions: un diàleg entre el Sr. Bisbe i l’orgue. A cada invocació del bisbe Francesc, l’orgue va anar responent amb una melodia a càrrec dels organistes Sra. Montserrat Torrent i Sr. Juan de la Rubia.

Després d’una lectura, l’homilia del Sr. Bisbe i un cant va arribar el moment culminant de la benedicció i en el moment de l’aspersió amb aigua beneïda, l’orgue va esclatar de joia!

Acabat l’acte de benedicció van haver-hi uns breus parlaments a càrrec de les autoritats presents, entre ells, l’alcaldessa de la ciutat de Solsona. També va parlar el mestre Blancafort, responsable de la restauració.

La segona part fou un concert a càrrec de cinc magnífics organistes acabant amb l’Himne de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre.

Informa: Redacció / Fotos: Lluís Closa

https://bisbatsolsona.cat/2023/06/solemne-benediccio-de-lorgue-de-la-catedral-de-solsona/

Print Friendly, PDF & Email