Relíquia d’orgue

T’agradaria tenir una relíquia de l’orgue de Solsona? Vols que els Reis d’Orient te’n portin una?

Tot procés de restauració comporta la millora de l’element restaurat, en aquest cas, l’orgue de la catedral de Solsona: aspecte renovat, nova sonoritat, evolució tècnica… en definitiva, una nova vida per a l’instrument, respectant al màxim les seves particularitats musicals, artístiques i històriques, però dotant-lo de tots els elements tècnics que el converteixin en un orgue de futur.

Però tot procés de restauració també comporta la generació de materials que per deteriorament ja no són útils ni reciclable per al nou instrument i que anirien a parar al rebuig.

La relíquia que avui us presentem és un d’aquests materials, deteriorat pel pas del temps i que ha estat impossibles de recuperar, al qual hem volgut donar una nova vida.

A partir del 3 de gener es podran trobar a la Joieria Ester i a la gestoria Mas, al preu de 30 €

Es tracta d’un molinet de transmissió mecànica, una barra amb secció de prisma octogonal, un mecanisme situat darrere del teclat, que transmet la força de les tecles als registres per a produir el so. Per evitar llençar una peça que, malgrat ser inservible, era història de l’orgue, es va decidir fer-ne fragments, muntar-los sobre una base de llautó i així donar-li una nova vida, una nova utilitat: fer possible tenir a casa una petita part de l’orgue de Solsona.

Una petita peça que sembla insignificant, però sense la qual l’orgue no funciona. Com la nostra col·laboració que pot semblar petita i poc important però, com el molinet, és fonamental perquè l’orgue torni a sonar.

Una peça elegant i exclusiva, de la qual se n’ha fet una edició limitada i que ajudarà a iniciar aquest compte enrere de la restauració de l’orgue. No us quedeu sense!!

https://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/37956/cultura-i-mitjans/reliquia-orgue

Print Friendly, PDF & Email