Nova edició de relíquies d’orgue per finançar-ne la restauració

Davant de l’èxit obtingut en la primera fase iniciada el febrer d’enguany, es posa a la venda la segona sèrie de Relíquies d’Orgue, dins la campanya de restauració de l’orgue de la Catedral de Solsona.

La restauració millorarà l’orgue respectant les seves singularitats musicals, artístiques i històriques. Però també genera tot un seguit de materials que ja no són aprofitables. Les relíquies d’orgue són un d’aquests materials, actualment inservibles i molt deteriorats per l’ús. Es tracta de l’aprofitament d’un molinet de transmissió mecànica, una barra de fust, amb secció octogonal, que transmet la força de les tecles als registres per a produir el so, i que el pas dels anys ha deformat i fet irrecuperable.

Per això es va decidir fer-ne fragments, muntar-los sobre una base de llautó i així donar-los una nova vida, fent possible que una petita part de l’orgue pugui ser a casa vostra. Una peça d’engranatge que pot semblar insignificant, però sense la qual l’orgue no funciona.

Una peça elegant i exclusiva, que ajudarà a avançar en la finalització de la restauració del monumental instrument solsoní. No us quedeu sense! Les podreu trobar a la Joieria Ester i a la gestoria Mas, al preu de 30 €.

Nova edició de relíquies d’orgue per finançar-ne la restauració | Nació Solsona (naciodigital.cat)

Print Friendly, PDF & Email