L’Orgue de la Catedral de Solsona arriba a la recta final

La restauració de l’orgue de la Catedral de Santa Maria de Solsona entra en la seva tercera i definitiva fase. La previsió és que el monumental instrument solsoní estigui definitivament rehabilitat a finals d’aquest 2022

El dia 13 d’abril, se signà el contracte amb l’empresa Blancafort OM SL, de Collbató, per dur a terme l’execució dels treballs de la tercera fase de la restauració de l’orgue que és previst que estigui enllestida i lliurada el dia 22 de desembre d’aquest any 2022.

Per a la realització d’aquesta fase caldran més de 5.000 hores de feina. Els treballs pendent son: el muntatge i posada en funcionament de la consola on hi ha els teclats, la construcció del cos del pedal i tots els seus elements, la restauració dels tubs de metall, de fusta, de façana i llengüeteria (en total 3195 tubs), la nova instal·lació elèctrica, el muntatge dels salmers (o secrets), la preharmonització al taller i finalment, l’harmonització i afinació a l’església.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, cal dir que amb les donacions de particulars i empreses i amb els ajuts institucionals ja rebuts fins ara, s’han finançat els treballs de la primera i la segona fase. Encara resten pendents d’ingressar altres ajuts concedits i que es confia que s’aniran fent efectius.

Malgrat això, encara queden 33.903,49 euros per tal de poder cobrir la totalitat del cost de la restauració (671.543,01 euros).

La Comissió manifesta un immens agraïment per la implicació i col·laboració de molts sectors de la societat solsonina i del país: particulars, empreses i institucions. Realment, la resposta ha superat amb escreix les previsions més optimistes que s’havien fet en els inicis de la campanya. Malgrat que les expectatives inicials s’han anat complint amb una sorprenent celeritat, encara resta una part del cost de la restauració per cobrir. Per això, us animem a donar el darrer impuls a aquesta iniciativa que ha de permetre que un dels grans orgues de Catalunya recuperi l’esplendor, que pugui tornar a sonar en plenitud i que esdevingui un orgue per al poble.

En el resum global dels comptes que presentem es pot veure la quantitat que encara falta aconseguir. Només cal l’impuls final. Fem-ho possible!!

L’Orgue de la Catedral de Solsona arriba a la recta final | Nació Solsona (naciodigital.cat)

Print Friendly, PDF & Email