La restauració de l’orgue enfila la recta final

Es preveu la inauguració definitiva a finals del 2022 o principis del 2023

Abans d’iniciar-se el tradicional concert de Nadal de l’Orfeó Nova Solsona a la Catedral, Ramon Segués, en representació de la Comissió de l’Orgue, adreçà unes paraules al públic.

El motiu era convidar a tots els assistents a alçar la vista cap a l’orgue per admirar, no només el moble neoclàssic ja restaurat i amb tota la seva esplendor, sinó també els tubs de la cadireta, la peça bàsica de l’instrument, que ja estan rehabilitats i tornen a lluir al seu lloc.

Segués aprofità per agrair a totes les entitats, persones i associacions, que han fet possible que aquesta “aventuraquimèrica” que es va iniciar el 2019, avui ja estigui a punt d’entrar en el seu compte enrere.

Per aquest motiu, anuncià que en un període de tres mesos, l’orgue tornarà a sonar, si bé, en la seva versió més simple, només amb la cadireta, i, si no hi ha entrebancs, a finals del 2022, o inicis del 2023, podrem inaugurar-lo, ja totalment restaurat.

Per tot això, ara que entrem al tram final de la seva rehabilitació, i que iniciem el compte enrere del procès de restauració d’aquest monumental instrument, la Comissió de l’Orgue agraeix tot l’esforç esmerçat i convida tothom a l’empenta final per fer possible que el darrer gran orguede l’Escola Catalana pugui sonar amb plenitud.

​La restauració de l’orgue enfila la recta final | Nació Solsona (naciodigital.cat)

Print Friendly, PDF & Email