La Catedral disposarà d’un orgue provisional mentre durin els treballs de restauració

Fa unes setmanes va arrencar la segona fase de la restauració de l’orgue de la Catedral de Solsona que consisteix en els treballs al moble neoclàssic. Està previst que aquests treballs s’allarguin fins a Nadal. En total en aquestes tasques de restauració hi treballa un equip de cinc professionals.

Sense data prevista de finalització

En aquests moments, s’ha restaurat una tercera part de l’orgue, però encara queda molta feina per fer. Des de la comissió de restauració no han volgut aventurar-se a fixar una data de finalització dels treballs, però asseguren que, com a mínim, encara hi ha tres anys de feina. 

Durant tot aquest temps, l’orgue de la catedral estarà emmudit i no es podrà escoltar el seu so. Per alleugerir aquesta mancança, el mestre orguener Blancafort, responsable de la restauració, ha cedit a la catedral de Solsona un petit orgue portàtil, amb el qual es podrà oferir música en directe al temple solsoní mentre durin els treballs.

L’instrument, que s’ha ubicat en un racó del presbiteri de la Catedral, ja ha estat afinat pels tècnics del taller Blancafort i està a punt per tocar les peces musicals, tant bon punt els organistes de la Catedral s’hagin acostumat a les característiques i peculiaritats d’aquest instrument.

https://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/34711

Print Friendly, PDF & Email