Juan de la Rubia enceta el cicle de concerts inaugurals de l’orgue de Solsona

El diumenge 2 de juliol, a les 7 de la tarda, Juan de la Rubia, organista titular de la Sagrada Família, oferirà el primer dels concerts inaugurals de l’orgue restaurat de la catedral de Solsona

Juan de la Rubia, Organista Titular de la Basílica de la Sagrada Família, és natural de la Vall d’Uixó (Castelló). La seva formació, en diverses capitals europees, comptà amb el mestratge d’Óscar Candendo, Wolfgang Seifen, Michel Bouvard i Montserrat Torrent, a més d’Olivier Latry i Ton Koopman. Durant els seus inicis rebé cinc Premis Extraordinaris en diverses especialitats a més del Primer Premio del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España (2002) i el Premi El Primer Palau (2004).

La seva activitat com a solista, director, acompanyant i continuista l’ha portat a una trentena de països d’arreu del món; entre els quals Auditorio Nacional de Música de Madrid, Konzerthaus de Berlin, Gewandhaus de Leipzig, Elbphilharmonie d’Hamburg, les catedrals de Colònia, Westminster, Bogotà, Ciutat de Mèxic i Tunísia, St. Sulpice de Paris, o el teatre Mariinsky i la Philharmonia de Sant Petersburg, entre d’altres.

Ha actuat com a solista amb orquestres com la Freiburger Barockorchester, Kammerorchester Carl Philipp Emmanuel Bach, Orquesta Nacional de España, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Barroca de Tenerife, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Ciudad de Granada, o l’Orquesta de Cuerdas de Bogotá.

Ha treballat amb directors com Andrew Grams, François-Xavier Roth, Carlos Mena, Simon Halsey, Salvador Mas, Kazushi Ono, Víctor Pablo Pérez o Simon Rattle.

Ha col·laborat, també, amb les principals formacions corals del país i amb solistes com Asier Polo, Mireia Farrés, Raquel Lojendio, Carolyn Sampson, Marta Mathéu o Philippe Jaroussky, amb qui va enregistrar el CD “Sacred Cantatas” (Erato, 2016), nominat a un Premi Grammy el 2018.

En l’última dècada, s’ha especialitzat en la improvisació sobre pel·lícules de cinema mut entre les quals destaquen Faust i Nosferatu de Murnau o Metropolis de Lang.

D’entre la seva extensa discografia, cal destacar l’enregistrament dedicat a Johann Sebastian Bach. El seu darrer treball, enregistrat amb el claviorgue Hauslaib (1590) del Museu de la Música de Barcelona, l’ha dedicat a la música d’Antonio de Cabezón.

Membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i Professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya, realitza regularment masterclasses a les ciutats de Budapest, Stuttgart i Roma.

Informació d’utilitat:

– Data – diumenge, 2 de juiol de 2023
– Hora – 19:00 h.
– Lloc – Catedral de Santa Maria de Solsona
– Preu entrada – 15€ (fins a 14 anys, gratuïta)
– Entrades
entradessolsones.com
o Despatx parroquial: dimarts 27 i divendres 30, de 12:00 a 13:30 h
o Una hora abans del concert, a la Catedral.

https://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/42125/juan-de-la-rubia-cicle-concerts-inaugurals-orgue-solsona

Print Friendly, PDF & Email