Concert Perles del Barroc a la catedral de Solsona

La catedral de Solsona acull el dissabte 1 de maiguna audició gratuïta de música de cambra en benefici de la restauració de l’orgue.

Per tal de finançar la restauració de l’orgue de la catedral solsonina, la comissió de l’Orgue proposa el concert Perles del Barroc amenitzat per l’orquestra urgellenca de cambra Cadí. L’acte, gratuït amb taquilla inversa, té les places limitades, per això cal fer-ne la reserva prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Solsona, o bé al telèfon 973480050.

Sota la direcció d’Eugeni Sokhatskyy, expert en història i teoria de la música i professor a l’Escola Municipal de Música de Solsona i a la Seu d’Urgell, la formació originària de la capital de l’Alt Urgell oferirà un repertori de violí, violoncel i guitarra. Sveta Trushka, concertista cosmopolita i professora de l’Acadèmia Internacional de Música de Barcelona, governarà les cordes del violoncel. Mentrestant, el violonista també de talla internacional Alberto Reguera capitanejarà el so del violí i, David Sanz, especialista en patrimoni musical, es farà càrrec de la guitarra.

L’acte, previst per al primer de maig, té la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, l’empresa solsonina Ganivets Pallarès, la cooperativa urgellenca Cadí i l’agent de duanes Fornesa. La iniciativa s’emmarca en el projecte de restauració de l’orgue solsoní. A principis de 2019, es va constituir la comissió Orgue Catedral de Solsona amb la voluntat de reparar l’imponent instrument del temple solsoní per mitjà d’una intervenció que en garanteixi les prestacions tècniques i en conservi el seu valor patrimonial i cultural. 

Print Friendly, PDF & Email