Comença la fase de restauració del moble de l’orgue de la Catedral amb 83.000 euros pendents per completar el finançament del projecte

Ahir, el dia que es complien 857 anys de la consagració de la Catedral de Solsona, la comissió Orgue de Solsona va aprofitar per fer balanç de la feina feta i de la que encara queda per fer. Des de la setmana passada, un equip de cinc persones ha començat a treballar per restaurar aquest moble neoclàssic que es trobava en molt mal estat de conservació. Els elements afectats per corc s’han desmuntat i s’han traslladat a les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Pel que fa a la resta del moble, es preveu que estigui enllestit abans de Nadal. Ho explica la restauradora responsable de l’empresa Kreit-Restauro, Claustre Augé.

El president de la comissió Orgue de la Catedral, mossèn Lluís Grifell, reconeix que fins fa poc es plantejaven si era millor tirar endavant el projecte o aturar-lo per qüestions de finançament. Però el fet que s’hagi desencallat una subvenció europea els ha esperonat a tirar endavant.

En aquests moments hi ha prop de 163.000 euros d’aportacions ingressades per particulars, empreses, entitats eclesiàstiques i la Generalitat. D’altra banda, hi ha 425.000 euros de subvencions concedides i compromeses per part de diversos organismes i institucions. Amb tot, la comissió fa una crida a particulars, empreses i entitats perquè ajudin a finançar els 83.000 euros que encara falta reunir. Mossèn Lluís Grifell ha posat de relleu que l’objectiu és que l’orgue no només serveixi pels actes litúrgics sinó també per activitats culturals, ja que ha d’estar obert al poble. Amb tot, el president de la comissió Orgue de Solsona assegura que encara queda molta feina per fer.

Després de poc més d’un any des que es va iniciar la restauració, calculen que els treballs s’allargaran, com a mínim, durant tres anys més.

Print Friendly, PDF & Email